czwartek, 5 czerwca 2014

TRUSKAWKI



Sezon na truskawki właśnie się zaczął i należy go wykorzystać bo najlepiej jeść produkty sezonowe.
Polskie truskawki to prawdziwy smakołyk cieszy nie tylko nasze podniebienie ale i oczy.
Czerwone soczyste i niezwykle smaczne. Wyglądają bardzo efektownie również  jako dekoracja.
Poza tym truskawka to znakomity składnik diety ma tylko 40 kcal na 100g duzo witaminy C i żelaza oraz doskonale oczyszcza organizm z toksyn.
Truskawka to wdzięczny temat w kuchni. Można je mrozić gotować, przyrządzać przetwory, galaretki, ciasta i torty z truskawkami. Ja lubię bardzo utarte ręcznie truskawki z cukrem jako sos do makaronu. Świetne letnie jedzenie. Truskawka przedstawiana jest również jak symbol zmysłowości i pożądania. Można wypróbować.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz