Lato na rynkach, targach,bazarkach. Różnorodność smaków, kolorów i zapachów.Jestem czujna bo niektóre mają dosłownie swoje "pięć minut" tak jak truskawki wydawałoby się , że dopiero się zaczęły a już się skonczyły. Właśnie dojrzały wiśnie u mnie juz zerwane i zrobione dżemy. Fasolka zielona i żółta, bub to teraz warzyny dodatek. Spróbujcie do ugotowanej fasolki dodać świeżo zmielonego siemienia lnianego i sezamu to moje odkrycie w tym sezonie smakuje świetnie. Fasolkę można lekko przesmażyć na olivie. Czereśnie słodkie i trudno przestać jeść kiedy już zacznę. Maliny też jeszczę przez chwilę na bazarkach. W ten weekend jagody po raz pierwszy czekają na amatorów pierogów z jagodami. Sezonowe owoce na tym polega ich czar, że przez chwilę dają sie smakować. Warzywa bakłażany zioła bazylia i potrawa gotowa. Latem gotowanie jest takie proste. Pomidory gruntowe czekają na swoją kolej ale jeszcze chwila.
niedziela, 10 lipca 2016
Smaki lata
Lato na rynkach, targach,bazarkach. Różnorodność smaków, kolorów i zapachów.Jestem czujna bo niektóre mają dosłownie swoje "pięć minut" tak jak truskawki wydawałoby się , że dopiero się zaczęły a już się skonczyły. Właśnie dojrzały wiśnie u mnie juz zerwane i zrobione dżemy. Fasolka zielona i żółta, bub to teraz warzyny dodatek. Spróbujcie do ugotowanej fasolki dodać świeżo zmielonego siemienia lnianego i sezamu to moje odkrycie w tym sezonie smakuje świetnie. Fasolkę można lekko przesmażyć na olivie. Czereśnie słodkie i trudno przestać jeść kiedy już zacznę. Maliny też jeszczę przez chwilę na bazarkach. W ten weekend jagody po raz pierwszy czekają na amatorów pierogów z jagodami. Sezonowe owoce na tym polega ich czar, że przez chwilę dają sie smakować. Warzywa bakłażany zioła bazylia i potrawa gotowa. Latem gotowanie jest takie proste. Pomidory gruntowe czekają na swoją kolej ale jeszcze chwila.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz