Potrzebowałam
warzywa 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, jedna cebula, gruby plaster selera, różyczki brokuła, zielona papryka, mleczko kokosowe, pasta carry "korma", świeży szpinak, 25 dkg jaśminowego brązowego ryżu.
Przygotowanie
drobno posiekałam cebulę i czosnek w rondlu rozgrzanym olej i zeszkliłam cebulę z czosnkiem,dodałam pokrojone warzywa podlałam małą ilością wody i pod przykryciem dusiłam do miękkości pozwalając, żeby trochę się przypiekły, wtedy dolałam mleczko kokosowe i dodałam połowę porcji carry, chwilę podusiłam i gotowe. Kiedy warzywa się dusiły przygotowałam ryż w proporcji 1 do 2. Surowy szpinak rozłożyłam na talerzu na który wyłożyłam ryż i sos carry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz