środa, 1 kwietnia 2020

W e g a ń s k i e c u r r y "K O R M A"


 Ten posiłek to potrzeba chwili, właściwie to chciałam zrobić coś do czego użyłam bym czatneja z ananasa ale zrobiłam carry "korma" podkreślam to bo to moje ulubione.
Potrzebowałam
warzywa 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, jedna cebula, gruby plaster selera, różyczki brokuła, zielona papryka, mleczko kokosowe, pasta carry "korma", świeży szpinak, 25 dkg jaśminowego brązowego ryżu.
Przygotowanie
drobno posiekałam cebulę i czosnek w rondlu rozgrzanym olej i zeszkliłam cebulę z czosnkiem,dodałam pokrojone warzywa podlałam małą ilością wody i pod przykryciem dusiłam do miękkości pozwalając, żeby trochę się przypiekły, wtedy dolałam mleczko kokosowe i dodałam połowę porcji carry, chwilę podusiłam i gotowe. Kiedy warzywa się dusiły przygotowałam ryż w proporcji 1 do 2. Surowy szpinak rozłożyłam na talerzu na który wyłożyłam ryż i sos carry.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz