Śniadanie Wielkanocne 2014 rozpoczął bardzo ciepły, słoneczny wiosenny dzień.Śpiew ptaków za oknem dał mi energię i zabrałam sie ochoczo do przygotowania śniadania. Tym razem rodzina lekko zdekompletowana czasami tak po prostu jest. Śniadanie było bardzo miłe i smaczne. Bardzo smakował i cieszył się powodzeniem sos majonezowy, który ukręciłam chwilę przed rozpoczęciem śniadania. Do jego zrobienia potrzebowałam dwóch łyżek musztardy, dwóch żółtek szczyptę soli utarłam składniki blenderem z końcówka do ubijania. Następnie nie przestając ubijać wąską stróżką zaczełam dolewać lekki olej tak ok 150 ml i ubijałam aż masa zaczęła gęstnieć i gotowe. Moje śniadanie trwało aż do popołudnia i sprawiło mi wyjątkową przyjemność.
Porcja słodkości na wynos |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz