środa, 22 stycznia 2014

Mini ciasteczka i ciasto jagodowe



Dzień babci i moje  imieniny  był okazją do upieczenia czegoś słodkiego.
Ciasto jagodowe zawsze bardzo smakowite ale zimą szczególnie smakowite. Wykorzystałam ciasto takie samo jak w poście desery  przepis  na szarlotkę. Jagody kupiłam latem i zamroziłam przed robieniem ciasta wyjęłam z zamrażalnika i po rozmrożeniu były gotowe do użycia. Ja miałam jagody ale mozecie użyć innych mrożonych owoców. Foremkę wyłozyłam papierem do pieczenia na ktory nałożyłam połowę ciasta i wysypalam jagody, które posypałam cukrem i nakryłam drugą polową ciasta. Ponieważ uzyłam mniejszej foremki została mi nadwyżka ciasta dlatego wpadlam na pomysł zrobienia mini ciasteczek.To było bardzo łatwe po prostu trzeba zrobić wałki z ciasta , pokroić w kawalki i rozgnieść palcem tworząc takie małe ciasteczka.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz