środa, 22 stycznia 2014
Mini ciasteczka i ciasto jagodowe
Dzień babci i moje imieniny był okazją do upieczenia czegoś słodkiego.
Ciasto jagodowe zawsze bardzo smakowite ale zimą szczególnie smakowite. Wykorzystałam ciasto takie samo jak w poście desery przepis na szarlotkę. Jagody kupiłam latem i zamroziłam przed robieniem ciasta wyjęłam z zamrażalnika i po rozmrożeniu były gotowe do użycia. Ja miałam jagody ale mozecie użyć innych mrożonych owoców. Foremkę wyłozyłam papierem do pieczenia na ktory nałożyłam połowę ciasta i wysypalam jagody, które posypałam cukrem i nakryłam drugą polową ciasta. Ponieważ uzyłam mniejszej foremki została mi nadwyżka ciasta dlatego wpadlam na pomysł zrobienia mini ciasteczek.To było bardzo łatwe po prostu trzeba zrobić wałki z ciasta , pokroić w kawalki i rozgnieść palcem tworząc takie małe ciasteczka.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz