Ryba z mango
Salsa
pokroiłam drobno miąższ z dwóch miękkich mango. Posiekałam dość drobno średnie chili i pół czerwonej cebuli oraz garść natki kolendry. Wrzuciłam składniki do miseczki i dodałam 2 łyżki soku z limonki, łyżkę oliwy z oliwek doprawiłam sola i pieprzem. Delikatnie wymieszałam.
Dressing
3 łyżki oliwy z oliwek, łyżka białego octu balsamicznego,łyżeczka miodu,łyżeczka musztardy,sok z dwóch cytryn, sok z pomarańczy i otarta skórka (wcześniej pomarańcz sparzyłam wrzącą wodą), sól, pieprz. wszystkie składniki wymieszałam.
Wstawiłam do gotowania makaron razowy pół paczki
2 filety ryby ostatnio miałam halibuta obtoczyłam w mące orkiszowej i usmażyłam z obu stron na oliwie.
Na talerzu ułożyłam makaron polałam dresingiem i ułożyłam rybę przybrałam salsą i listkami kolendry. Będziecie miło zaskoczeni smakiem
Ryba z sosem estragonowym
Sok jednodniowy pomarańczowy i grejpfrutowy zagotowałam w garnku kiedy płyn odparował dodałam do niego łyżkę musztardy wymieszałam i połączyłam ze śmietanką kremówką. Zostawiła sos na ogniu, żeby zgęstniał.
Rybę mojego ulubionego halibuta posoliłam, posypałam pieprzem obtoczyłam w mące i zrumieniłam na maśle.Na patelnię do ryby dolałam sos i chwilę gotowałam razem , aż ryba będzie gotowa. Dodałam świeży estragon i cząstki pomarańczy i uzupełniłam przyprawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz